5-sterren reviews op Trustpilot
Gratis verzending vanaf €175 voor NL & BE!
Afhalen op afspraak mogelijk
Uitsluitend 100% originele producten
5-sterren reviews op Trustpilot

Pokémon en Vincent van Gogh Museum: Een Unieke Samenwerking

Pokémon en Vincent van Gogh Museum: Een Unieke Samenwerking

Dit jaar, ter ere van hun 50-jarig jubileum, hebben Pokémon en het Vincent van Gogh Museum de handen ineengeslagen om een buitengewone en educatieve ervaring te creëren. Deze opwindende samenwerking heeft geleid tot een unieke reis waar kunst, cultuur, en Pokémon samenkomen.

Pokémonschilderijen in het Vincent van Gogh Museum

Op de eerste verdieping van het museum kun je nu een bijzondere tentoonstelling vinden: Pokémonschilderijen geïnspireerd door de beroemde werken van Vincent van Gogh. Hier zie je Pikachu met een grijze vilthoed, een rustende Snorlax en Sunflora tussen de zonnebloemen. Het is een brug tussen de iconische Pokémon-wereld en de meesterwerken van een van de meest geliefde kunstenaars aller tijden.

Speurtocht en Promokaarten voor Avontuurlijke Geesten

Voor jonge avonturiers is er een speciale Pokémon Adventure speurtocht. Deze brengt je langs enkele van de meest indrukwekkende schilderijen van Vincent van Gogh, waar je de verhalen achter zijn meesterwerken zult ontdekken. Nadat je de speurtocht hebt voltooid, kun je je antwoorden inleveren bij de Informatiebalie in het Atrium en ontvang je een exclusieve Pikachu x Van Gogh Museum promokaart voor je verzameling (zolang de voorraad strekt).

De speurtocht is beschikbaar in zowel het Nederlands als het Engels, en je kunt deze ophalen bij de Informatiebalie in het Atrium.

Teken je eigen Pikachu

Op de begane grond van het museumrestaurant kun je je creatieve talenten de vrije loop laten. Hier kun je de video “Teken zelf Pikachu” bekijken en je eigen versie van Pikachu tekenen. Laat je verbeelding de vrije loop en ontwerp jouw unieke Pikachu!

Over de Samenwerking

Deze unieke samenwerking tussen Pokémon en het Vincent van Gogh Museum viert niet alleen het 50-jarig jubileum van Pokémon maar verbindt ook de Japanse kunst- en cultuurinvloeden die beide entiteiten delen. Pokémon, als een Japans icoon uit de popcultuur, en de Japanse prentkunst die Van Gogh inspireerde, komen samen op een manier die zowel vermakelijk als leerzaam is.

Hoe krijg je de Speciale Promokaart?

Om de speciale Pikachu Pokémon promokaart te ontvangen, volg je deze eenvoudige stappen:

  1. Bestel een toegangskaart voor het museum op tickets.vangoghmuseum.nl
  2. Haal een Pokémon Adventure speurtocht op bij de Informatiebalie in het Atrium van het museum.
  3. Nadat je de speurtocht hebt voltooid en de antwoorden hebt ingeleverd bij de Informatiebalie, ontvang je de Pikachu Pokémon promokaart.

Belangrijke Details

  • De speurtocht is beschikbaar tot en met 7 januari 2024, maar de promokaarten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.
  • Per persoon en per voltooide Pokémon Adventure speurtocht wordt één promokaart uitgereikt.

Praktische Informatie

  • De Pokémonactiviteiten in het museum lopen van 28 september 2023 tot en met 7 januari 2024.
  • Tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar via tickets.vangoghmuseum.nl.

Deze samenwerking tussen Pokémon en het Vincent van Gogh Museum biedt een unieke kans om kunst en avontuur te combineren, terwijl je de grenzeloze creativiteit en inspiratie van twee iconische culturele fenomenen ervaart. Mis deze buitengewone ervaring niet!


nl_NLDutch